Ett nytt smidigt stöldmärkningssystem

Har du funderat på hur du snabbt och smidigt stöldmärker företagets/organisationens datorer, skrivare, IT-föremål och annan teknisk utrustning?

Märksystemet Idamex-easy uppfyller många krav på en säker och tydlig stöldmärkning av organisationens datorer, m.m. Den är lätt att applicera och går att få med företagsnamn, inventarienummer och kontaktuppgifter. En nyhet i år är att du kan beställa stöldskyddsmärkning även i små serier.

Märksystemet appliceras med vulkaniseringslim

Vi upptäcker snabbt att varje stöldmärkning utförs på några minuter, en vågig sträng lim läggs på undersidan av etiketten för att sedan tryckas mot den märkta ytan. Den klara stöldmärkningen går ej att utplåna utan kraftig åverkan på den märkta datorn. Säkerhetschefen anser att vi får ett bra skydd om vi stöldmärker alla datorer, vilket vi instämmer i.

En annan nyhet är spårbarheten via polisen

Vi valde etiketter med vår e-postadress vilket underlättar för polisen att återlämna upphittade föremål. Det blir sammantaget mycket bra och tydligt samtidigt som Nordisk Stöldmärkning kan återlämna upphittade eller stulna föremål som har hittats till sin ägare.

När du tänker beställa stöldmärkning

Välj ett märksystem som ger en synlig åverkan på det märkta föremålet när tjuven försöker avlägsna stöldmärkningen. Tänk på att företagets/organisationens namn ska synas tydligt och kontaktuppgifter finns på märkningen. Då får du ett bra skydd av era datorer, IT, teknik, m.m. Vid stölder har man upptäckt att stöldskyddsmärkta föremål är svårare att sälja vidare samtidigt som de utgör en större risk att förvara i hemmet eller närliggande lokaler.

Ett bra skydd

Ett bra skydd i organisationen innebär inget stort merjobb, med väl utformad stöldmärkning kan du skydda datorer, IT och teknik till en låg kostnad. Vilket får anses vara bra och tryggt på arbetsplatsen och glöm inte att vi även är många som jobbar mobilt från hemmet och offentliga platser.