Hur du skyddar företaget/organisationen mot stölder

Stöldmärkning, brännstämplar, klisteretiketter, plomberingsetiketter och nyckelbrickor

Vi ser att behovet av ett bra skydd på företaget och hemmet aldrig har varit så stort som under 2000-talet. Riskerna för stölder har ökat samt det mobila samhället ställer högre krav på att vi är extra försiktiga när vi lämnar kontoret och hemmet. Tyvärr glömmer vi våra mobila datorer, mobiler och annat alltför ofta på till exempel bussen, tunnelbanan, flyget, restaurangen och andra offentliga platser. Det finns saker vi kan göra – Stöldmärkning av datorer, IT, teknik och verktyg – Klisteretiketter för god inventariehantering – Plomberingsetiketter som visa om varan är öppnad – Nyckelbrickor med abonnemang, 9 av 10 borttappade nycklar återlämnas till sin ägare. Till märkning av verktyg rekommenderar vi Brännstämplar.

Val av klisteretiketter

Det som skiljer klisteretiketter åt är val av etikettmaterial, papper, vinyl och petsäkra etiketter finns att välja på, här får användningsområdet styra valet av etikett.

Val av adhesiv (klistret) är också viktigt att ta hänsyn till, hur länge ska etiketten sitta kvar på den märkta ytan, bör den vara svår att plocka den?

Tryckets kvalitet är otroligt viktigt, i vilken miljö kommer klisteretiketterna sitta, utomhus, i starkt solsken, ska de tåla avtorkning med starka rengöringsmedel? Idamex etiketter håller hög kvalitet och har funnits på marknaden sedan 1990.

Stölder på byggarbetsplatser

Ett mycket vanligt och återkommande problem idag är stölder på byggarbetsplatser, oftast är det verktyg, maskiner och liknande föremål som är lätta att sälja vidare som stjäls på arbetsplatserna. Ett bra skydd är permanent märkning och schabloner, så förhindrar du många stölder.