När behöver vi inventarieetiketter till företaget

En ofta ställd fråga är, när behöver vi köpa inventarieetiketter till företaget? Svaret får nog bli att behovet finns hela tiden. Det effektivaste sättet att hålla ordning på alla inventarier på ett företag är att beställa inventarieetiketter med ett löpande inventarienummer, till exempel 0001 – 1000. Då kan ni märka upp alla inventarier som datorer, mobiler, teknik och möbler med unika nummer som sedan kopplas till ett anläggningsregister eller förteckning.

Tänk bara på att klistret på märketiketten ska vara av hög kvalitet så att etiketten ej lossnar från den märkta inventarien. Ett företag med lång erfarenhet och hög kvalitet på sina märksystem är Nordisk Stöldmärkning. Företaget erbjuder inventariemärkning med valfritt tryck, storlekar och med laminat som tål avtorkning av starka rengöringsmedel, till exempel inom sjukvården.

Fördelar med inventarieetiketter

Först och främst skapar vi en ordentlig koll och uppföljning av alla inventarierna i verksamheten, datorer, mobiler, teknik och möbler registreras i en förteckning eller anläggningsregister. På så sätt blir det lättare att följa upp och se var varje föremål finns. Det innebär även ett bra skydd för mobila saker som lämnar kontoret, om oturen är framme kan upphittaren snabbt återlämna den kvarglömda datorn eller mobilen. Här går det även att välja en etikett som fungerar som stöldskyddsmärkning och inventariemärkning.

Vad bör det stå på en inventarieetikett

Företagets eller organisationens namn är brukligt, logotyp är också vanligt på inventarieetiketter samt ett löpande nummer som är lätt att läsa av. Streckkoder med en löpande nummerserie förekommer också ofta. Har ni för avsikt att läsa av ett större antal etiketter med en streckkodsläsare och sedan tanka över det till ett register så spar ni en del tid.