Hur förhindrar vi stölder av datorer?

Ja stölder är ett evigt problem, men ett bra skydd av bärbara datorer är en permanent stöldskyddsmärkning som ej går att utplåna utan åverkan på det märkta föremålet. Varje dator märks med en stöldskyddsbricka med en varningstext och kontaktuppgifter till företaget, under brickan ligger den permanenta stöldmärkningen som består av STÖLDMÄRKT och organisationsnummer eller företagsnamn. Ett företag som har levererat stöldmärkningsprodukter till företag, skolor, kommuner och landsting sedan 1990 är Nordisk Stöldmärkning.

Upphittade datorer

Ett annat vanligt problem i dagens uppkopplade samhälle är glömska och slarv. Vi glömmer datorer på bussen, tåget, tunnelbanan, restaurangen för att bara nämna några exempel. Med ett effektivt märksystem kan upphittade föremål återlämnas till sin ägare. Nog så viktigt när vi så ofta arbetar utanför kontoret. Med ett bra skydd och viss försiktighet klarar vi oss bra i dagens stressade samhälle.