Ett bra skydd inför sommaren

Ett ständigt återkommande problem, vi tappar bort nycklarna till hemmet, kontoret, bilen, m.m. Visst är det riktigt tråkigt när vi upptäcker att nycklarna saknas och frågan som direkt dyker upp är var kan de ligga eller var har jag tappat dem? Det finns en lösning, först och främst ska vi vara rädda om våra nycklar och inte förlägga dem överallt, sedan rekommenderar jag starkt att du beställer en nyckelbricka med ettårsabonnemang. Det är inte dyrt, drygt hundralappen per år är kostnaden. Mina nyckelbrickor kommer från Nordisk Stöldmärkning och de har ett unikt ID-nummer som polisen kan spåra till mig.

Ta för vana att förvara nycklarna på samma ställe

Att skydda sig mot glömska och slarv kan vara svårt, men vi gör alla vad vi kan för att minimera riskerna, tyvärr är sommaren en period när vi oftare förlorar våra nycklar, tempot är högre och vi vistas mer utomhus. Om du har köpt en nyckelbricka med abonnemang till din nyckelknippa så säger statistiken att åtta av tio borttappade nycklar återlämnas till sin ägare. Riktigt bra, eller hur.

Ett bra skydd som underlättar för polisen

Polisen skickar tonvis med nycklar till destruktion varje år för att de saknar nyckelbrickor eller någon identifikation. Men på vilka platser tappar vi bort våra nycklar? Ja nästan överallt som bussen, tåget, tunnelbanan, i parken, restauranger och kaféer för att nämna några exempel.

Jag önskar dig en riktigt trevlig sommar och du, glöm inte att beställa en nyckelbricka idag!